Mantelzorg in de kijker

23 juni is het Dag van de Mantelzorg, op die dag worden mantelzorgers extra in de verf gezet.

Inschrijven nieuwsbrief

Persbericht

Wil je graag met jouw buurt delen dat jullie geselecteerd zijn als Zorgzame Buurt? Hier vind je het persbericht ter inspiratie. Je kan ook aan de slag gaan met de huisstijl van Zorgzame buurten

Zorgzame buurten

Vlaanderen gaat voor zorgzame buurten! Ontdek wat een zorgzame buurt is en welke ondersteuning wij bieden om van jouw buurt een zorgzame buurt te maken. 

Meer informatie
over zorgzame buurten

Ontdek de zorgzame buurten

Van 1 maart 2022 tot 29 februari 2024 gaan 133 projecten in Vlaanderen en Brussel aan de slag om van hun buurt een Zorgzame Buurt te maken. Je vindt een overzicht van alle buurten hier.

Inspiratie

Het traject van de Zorgzame Buurten kan je volgen aan de hand van video’s, nieuwsberichten, webinars en nog veel meer. Wil je inspiratie opdoen? Dat werkt het best door in te zoomen op lopende praktijken in Vlaanderen en Brussel, door te luisteren naar hun ervaringen. Er zijn vele beloftevolle initiatieven in ontwikkeling, die leren met vallen en opstaan. Dit is een verhaal van transitie, waarin we samen leren: learning by doing en doing by learning. 

Benieuwd naar andere hartverwarmende voorbeelden? Deze vind je bij ‘Inspiratie’.

Kanaal Z sprak met minister Crevits over Zorgzame Buurten. De minister benadrukte hoe essentieel een zorgzame buurt is voor levenslang thuis wonen. Hubbie vzw zet in op enkele speerpunten van een zorgzame buurt, zoals krachtgericht werken en lokale netwerkvorming. Dit maakt zorg laagdrempelig en toegankelijk. Benieuwd hoe Hubbie het aanpakt? Bekijk hier de video.