Indiener

OCMW Herselt

Buurt

Bergom, Herselt (Antwerpen)

Korte omschrijving van het project

Bergom is een buurt zonder essentiƫle winkels. Bergomse verenigingen vinden het niet gemakkelijk om de inwoners te bereiken. Dit project wil van Bergom een buurt maken waar mensen elkaar kennen en helpen, het aangenaam wonen is, waar inwoners, zorg- en welzijnsactoren en het lokaal bestuur samenwerken aan een warme buurt.

De focus ligt op het faciliteren van ontmoeting, aanpakken van vereenzaming, weg werken van drempels, faciliteren van langer thuis wonen en inzetten op bekendmaking van het bestaande aanbod. Dit gaat zowel over het aanbod aan activiteiten georganiseerd door verenigingen, als over het aanbod vanuit zorg- en welzijnsdiensten. We gaan voor een integrale benadering met oog voor wonen, zorg en welzijn.

De sterkte van het project zit in de diverse samenstelling van de netwerkpartners: WZC Sint-Barbara, lokale verenigingen, Unizo, sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen, het CGG, de school, de artsen, thuisverpleegkundigen en de diensten van het lokaal bestuur zetten hun schouders samen onder het project wat resulteert in een unieke samenwerking met veel kansen voor de toekomst.

Contactgegevens

Inne Hermans
Stafmedewerker welzijn
inne.hermans@herselt.be