Van 22 tot 24 mei 2023 ging de 23e International Conference on Integrated Care (ICIC) door in Antwerpen. Dit evenement brengt beleidsmedewerkers, welzijns- en zorgprofessionals en experten van kennisinstellingen uit de hele wereld samen om kennis en inzichten te delen over geïntegreerde zorg.

Ook Zorgzame Buurten kwam aan bod tijdens de plenaire sessie en een workshop over de sleutelaspecten van Zorgzame Buurten.

In de plenaire sessie “Engaging everybody: caring neighbourhoods and compassionate communities” konden we het Vlaamse beleid en de samenwerking met de WHO in de kijker zetten. Vervolgens deelden verschillende experts hun inzichten over Zorgzame Buurten. In de namiddag leidde het Departement Zorg een workshop over de sleutelaspecten van Zorgzame Buurten, samen met de VVSG. Ook de Koning Boudewijnstichting was van de partij met een workshop over de coaching tool Zorgzame Buurten. Het event werd dit jaar mee georganiseerd door onze collega’s van het voormalig Agentschap Zorg en Gezondheid. We kijken uit naar de volgende editie.

Categorie: 
In de pers