Indiener

Mariënstede vzw

Buurt

Deelgemeente Dadizele, Moorslede (West-Vlaanderen)

Korte omschrijving van het project

vzw Mariënstede is gelegen in het landelijke Dadizele. Samen met een netwerk van partners bundelen we de krachten voor een ‘warm Dadizele’. We willen een woon- werk- en leefgemeenschap zijn waar het woord zorg gebannen wordt. Kwetsbare mensen, buren, vrijwilligers, inwoners, professionelen, … één beweging die droomt van een ‘inclusieve samenleving’.

Met de aankoop ‘t kloosterhuis zetten we in warme verbondenheid met vele mooie partners een nieuw project op. Het wordt een cohousing plek waar kwetsbare en niet kwetsbare mensen samen wonen en/of werken. Drie studio’s, één appartement én op het gelijkvloers een ontmoetingsplek waar kunst in de brede zin de rode draad (loper) wordt.

Leeftijd, geslacht, kwetsbaar,… Er zijn geen beperkingen maar enkel talenten die zegevieren. De nabijheid van de lagere school, WZC, jeugdhuis, academie zijn ‘godsgeschenken’ van de in dit centrum gelegen kloosterhuis. Dit project is een verder ‘geloof, in een kleinschalig, ontzorgde woon-en werkplek die een inspiratiebron wil zijn voor een duurzaam, ander buurtgericht Vlaanderen.

Contactgegevens

Lieven Detavernier
Directeur vzw Mariënstede
lieven.detavernier@marienstede.be