Nieuws

De Vlaamse regering investeert gespreid over een periode van drie jaar een bedrag van een half miljoen euro in de Autisme Chat. Via dit online hulpverleningskanaal kunnen mensen met autisme of hun netwerk anoniem en gratis vragen stellen.

De druk op de zorgsector blijft hoog. Dat blijkt uit de resultaten van de laatste POWER TO CARE enquête die peilt naar het psychisch welbevinden van zorg– en welzijnspersoneel tijdens de COVID-19-pandemie in België. Via de online zorgscreener, brengt de ZorgSamen, in een sterk partnerschap, daarom psychologische ondersteuning binnen handbereik.

Werk je in de zorg- of welzijnssector of ben je mantelzorger? Neem vóór 24 maart deel aan de tweede POWER TO CARE-enquête over jouw welzijn en nood aan ondersteuning.

Meer Vlamingen namen in 2020 contact op met Tele-Onthaal, 1712, Nupraatikerover.be, CAW en JAC, Stop it Now! en de Druglijn. Enkel de zelfmoordlijn 1813 kende het afgelopen jaar geen stijging van het aantal oproepen. 

uitnodiging webinar mantelzorg

De ZorgSamen organiseert zaterdag 20 februari een nieuw webinar, dit keer met focus op mantelzorgers. Het webinar ‘Mantelzorg met veerkracht’ is gericht op iedereen die voor een ander zorgt. Daardoor is het niet altijd eenvoudig om tijd vrij te maken voor jezelf.

Vlaanderen lanceert een grootschalige campagne om te benadrukken dat er hulp klaar staat, voor wie dit nodig heeft

Pagina's