Misschien heb je nu wat meer tijd vrij dan anders. Waarom gebruik je die niet om anderen te helpen? Telefoneer naar wie alleen is, doe mee aan de nationale naaiacties, schrijf brieven naar bewoners van woonzorgcentra, laat de hond van je buur die slecht te been is uit … Heel wat mensen, vooral jongeren zitten nu niet zo goed in hun vel. Neem tijd om te luisteren: misschien wil jij wel een Warme William worden?

Het zijn solitaire maar ook bijzonder solidaire tijden: over heel Vlaanderen zijn er tal van initiatieven waar je een handje kan helpen. Zo maak je jezelf en iemand anders blij. Zonder mensen is er geen gemeenschap. Onze oprechte dank aan iedereen die op zijn eigen manier meehelpt om de buurt te ondersteunen.

Je hoeft je ook niet schuldig te voelen als dat nu even niet lukt. Misschien was het allemaal even te veel. Hulp durven vragen kan opluchten – je staat niet meer alleen met je zorgen.

Oefeningen voor:

Volwassenen

Dankbaarheid tonen aan je vrienden en familie zorgt ervoor dat positieve relaties ontwikkeld worden en onderhouden blijven. Het is een vaardigheid die je kan aanleren. Door dankbaarheid te uiten zet je de sterke kanten van de relatie in de verf en laat je het positieve gevoel toe. Dit herlaadt de batterijen!

Jongeren tussen 12 en 16 jaar

Het is leuk wanneer je weet wie je vrienden zijn en waarom. Geef je vrienden hierover ook eens een compliment. Je zal merken: ze zullen het graag horen! Op die manier kan je je vriendschapsband nog sterker maken. Dat is nu extra belangrijk.

Affiche: laat corona niet naar je hoofd stijgen. Zet je in voor anderen