We lanceren de campagne  'check, check, check jezelf' om aandacht te vestigen op de mentale gezondheid. Want veel mensen maken zich zorgen om anderen, maar hoe gaat het met jou? 

In de drukte om te zorgen voor anderen, vergeten mensen soms om op tijd naar hun eigen mentale welzijn te kijken. Nochtans is het belangrijk om problemen aan te pakken voor ze erger worden. Net zoals dat geldt voor je lichaam, geldt ook voor je hoofd dat je beter kan voorkomen dan genezen. Daarom lanceert de Vlaamse overheid de campagne ‘Check Jezelf’. Die wil mensen bewust maken om ook met hun eigen mentale gezondheid bezig te zijn. En geeft tips voor als het moeilijker gaat.

De campagne sluit aan bij de ‘Check3’-campagne die de Vlaamse overheid eerder lanceerde. ‘De eerste checkcheckcheck-campagne leerde ons veilig omgaan met elkaar, om onszelf en anderen te beschermen tegen het virus. Maar gezondheid gaat over meer dan alleen ons fysieke welzijn. Het gaat ook om hoe we ons voelen in ons hoofd. Het fysieke en mentale welzijn van mensen is allebei even belangrijk en vormt onlosmakelijk een geheel. Daarom is deze campagne een belangrijke aanvulling hierop’.

Ontdek de tips om mee aan de slag te gaan op checkjezelf.be >>