Indiener

Begeleidingscentrum Stappen VZW

Buurt

De Gentse wijk het Westveld, een deel van de wijk Sint-Amandsberg, Gent (Oost-Vlaanderen)

Korte omschrijving van het project

Met Warm Westveld gaan we voor een sterk sociaal buurtnetwerk. Het Westveld is een semi-sociale tuinwijk nabij het centrum van Gent. De wijk bestaat voor de helft uit sociale woningen die op dit moment allemaal gerenoveerd worden. Dat zorgt voor een grote transitie van bewoning in de wijk. Van 65+ gezinnen met kinderen die reeds het huis uit zijn naar een super-diverse bewoning met jonge gezinnen.

Met Warm Westveld willen we (alle partners in de buurt) de verschillen omarmen en inzetten op plekken en initiatieven  in de wijk waar zowel nieuwe als oude bewoners elkaar kunnen ontmoeten. We willen ruimte creëren zodat bewoners zelf initiatieven kunnen opzetten en buurt maken. Op deze manier willen we de sociale netwerken versterken zodat we komen tot een zorgzame bruisende buurt waar jong en oud zich thuis voelt, elkaar kent en begrijpt en er graag wil blijven wonen.

VZW Stappen wil zijn bewoners, jongeren uit de jeugdzorg en dus ook buurtbewoners van het Westveld, actief uitnodigen om deel te nemen aan deze initiatieven en er zelf een actieve rol laten opnemen. Op deze manier herstellen we ook hun geloof in de samenleving vanuit dat goed nabuurschap.

Contactgegevens

Sara Vansant

sara.vansant@stappenvzw.be