21-04-2022

Week van de Zorg: Zorgbabbels

Van maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 mei organiseert Dag van de Zorg vzw de Zorgbabbels. In deze online ochtendshows praat gastvrouw Lisbeth Imbo met 50 interessante gasten, experten en ervaringsdeskundigen rond het thema preventie. Op vrijdag 13 mei staat ‘Gezond samen leven’ centraal waarbij o.a. Koen Kuylen, begeleider van het project Zorgzame Straten, aan het woord zal komen.  Meer info en gratis inschrijven kan hier.

 

25-03-2022

Aftermovie startdag 24 maart

Om de start van de zorgzame buurten feestelijk in te zetten, kwamen alle projecten op 24 maart samen in La Tricoterie in Brussel. De projecten gingen in gesprek met elkaar en hun ondersteuners, er werd genetwerkt en een panel boog zich over hoe we van Zorgzame Buurten duurzame Zorgzame Buurten kunnen maken. Ontdek hier het sfeerverslag.  

24-03-2022

“Binnenkort kan de wereld naar Vlaanderen kijken als goed voorbeeld” 

Tijdens de startdag ging een panelgesprek met o.a. secretaris-generaal Karine Moykens, in op de verduurzaming Zorgzame Buurten. Hans Kluge, regionaal directeur Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie sprak de projecten toe en Vlaams minister Wouter Beke sloot de dag af met een woord van waardering voor al het harde werk dat de komende jaren zal verzet worden. Bekijk het hier integraal.   

21-03-2022

Persbericht

Wil je graag met jouw buurt delen dat jullie geselecteerd zijn als Zorgzame Buurt? Hier vind je het persbericht ter inspiratie. Je kan ook aan de slag gaan met de huisstijl van Zorgzame buurten.