Indiener

OCMW Hamont-Achel

Buurt

Deelgemeente Hamont, Hamont-Achel (Limburg) 

Korte omschrijving van het project

‘Groet en ontmoet’ verwijst naar het elkaar leren kennen, respecteren en verbinding maken. Dit binnen een brede context van verbindingen tussen zowel buurtbewoners informeel, als in een wisselwerking tussen de formele en informele actoren maar ook binnen het professionele netwerk.

Als lokaal bestuur (stad en OCMW) willen we samen met het LDC, de scholen, Samenlevingsopbouw RIMO Limburg, ELZ Noord-Limburg, Welzijnsregio Noord-Limburg en Logo Limburg inzetten op minder mazen en meer net in de buurt Hamont. Hamont is het grootste kerkdorp van Hamont-Achel met meer kernverdichting en een verstedelijkte context, maar ook met een cumulatie van kwetsbaarheid en diversiteit die de afgelopen 10 jaar sterk is toegenomen.

In deze buurt kiezen we daarom prioritair voor drie sporen met de focus op ouderen, kwetsbare gezinnen en het belang van ontmoetingsplaatsen. De noden rond informatie en kennis over het sociale weefsel, het gemis van een warm onthaal op formele maar ook zeker op informele ontmoetingsplaatsen en laagdrempelige aanspreekpersonen die een brug vormen naar het professionele aanbod zijn nu reeds zichtbaar.

Contactgegevens

Bieke Steensels
Buurtzorgmedewerker
buurtzorg@hamont-achel.be