Indiener

vzw Mariahuis - Lokaal dienstencentrum Den Oever

Buurt

Gavere (Oost-Vlaanderen)

Korte omschrijving van het project

Ons project ‘Buurten met Den Overzet’ is een initiatief van het lokaal dienstencentrum “Den Oever” (ankerpunt en ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Gavere en omstreken met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen en senioren). We ervaren, en dit wordt nog versterkt door corona, dat kwetsbare groepen en senioren snel vereenzamen in onze landelijke omgeving en in een sociaal isolement zijn geraakt of dreigen te geraken. De statistieken bewijzen dat ook.

We zijn er als lokaal dienstencentrum van overtuigd dat we door middel van een sociale mobiliteitsoplossing in combinatie met de gedragenheid van een netwerk er kunnen in slagen om de levenskwaliteit van onze doelgroepen aanzienlijk te verbeteren waardoor zij langer comfortabel in hun vertrouwde woning en buurt kunnen blijven wonen.

‘Den overzet’ is onze mobiliteitsvoorziening die veel meer is dan vervoer van A naar B. Wij willen, samen met vele vrijwilligers en buurtbewoners, onderweg zijn naar sociale contacten, mensen helpen met kleine diensten, soms niet meer dan een babbel, een boodschap of het bezorgen van een maaltijd, detectie van zorgnoden om mensen beter toe te leiden naar gepaste zorg en ondersteuning. Met steun van vele vrijwilligers en een pluraliteit van buurtbewoners staan we in voor het creëren van een zorgzame buurt.

Website

https://www.facebook.com/LDCDenOever

Contactgegevens

Katy Van Hoecke
Stafmedewerker Extramurale Zorg
katy.van.hoecke@sitemariahuis.be