De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kijkt naar Vlaanderen voor expertise rond Zorgzame Buurten. Projectcoördinator Isabelle Van Vreckem stelde het beleid rond Zorgzame Buurten voor op het Regions for Health Network van de WHO.

De bijeenkomst van het Regions for Health Network vond op 6, 7 en 8 december plaats in Brussel, en stond dit jaar in het teken van gezondheid en welzijn in crisisperiodes. Het netwerk benadrukt het belang van het uitwisselen van ervaringen uit verschillende regio’s ter bevordering van gezondheid en welzijn op lokaal en overkoepelend niveau.

Op 6 december mocht Isabelle Van Vreckem, projectcoördinator Zorgzame Buurten bij het Departement WVG, het beleid rond Zorgzame Buurten voorstellen in een workshop op het overleg. In de workshop introduceerde Isabelle naast de algemene werking, ook de pijlers en bouwstenen van Zorgzame Buurten. Renilde Alaerts van ‘Zorgzaam Leuven’ en Camilla Ihlebæk, professor volksgezondheid uit Noorwegen, lichtten twee praktijkvoorbeelden van buurtgerichte zorg toe.

De pijlers en bouwstenen van een Zorgzame Buurt zijn terug te vinden in het inspiratiekader Zorgzame Buurten.

Categorie: 
zorgzamebuurten
Trefwoorden: 
zorgzame buurten